Letný kurací šalát s cviklovým jogurtom
ingrediencie
2 šálky dusených alebo varených kuracích pŕs nakrájaných na pásiky,
½ šálky gréckeho jogurtu,
1 kávová lyžička cviklového prášku,
1 polievková lyžica olivového oleja,
1 polievková lyžica citrónovej šťavy,
1 kávová lyžička bazalky,
¼ šálky na kocky nakrájanej uhorky,
¼ šálky na drobno nakrájaného hlávkového šalátu,
¼ šálky mrkvy nakrájanej na pásiky,
¼ šálky nakrájaných rajčín,
soľ, cesnak (podľa chuti).
Letný kurací šalát s cviklovým jogurtom
príprava
- Kuracie prsia uvaríme, podľa chuti natrieme cesnakom a nakrájame na pásiky.
- Cviklový prášok, bazalku, soľ, citrónovú šťavu a olivový olej premiešame s jogurtom.
- Vychladené kuracie prsia vložíme do jogurtu, pridáme zeleninu a dôkladne premiešame.
- Vložíme na chladničky na 20 minút.
Kurací šalát je výborný aj sám o sebe, ak si ho však chceme vziať so sebou, pripravme si z neho sendvič. Vynikajúco chutí s chrumkavým ražným či viaczrnným chlebom a môžeme ho konzumovať aj pita placke /aj keď je pravdou, že takto pripravený je menej účinný v prípade diéty/.