• Doprava zadarmo nad 40 €

Chipsy s chia semienkami

Chipsy s chia semienkami: zdravá pochúťka za pár centov

Chipsy s chia semienkami: zdravá pochúťka za pár centov

Chipsy s chia semienkami: zdravá pochúťka za pár centov 1024 683 SuperGreens®

Chia semienka sú malé, ale mimoriadne výživné. Sú vynikajúcim zdrojom omega-3 mastných kyselín a minerálnych látok, nevyhnutných pre zdravie kostí, vrátane vápnika, fosforu a horčíka. V podstate nemajú žiadnu chuť, takže ich možno ľahko pridať do mnohých jedál a receptov.

Chia semienka možno pridať celé, alebo mleté, ​​do rôznych smoothies a ovocných štiav, jogurtov, alebo ovsenej múky, alebo nimi možno posypať šalát. Zo semienok pripravené chipsy sú jednou z tých pochutín, ktoré je možné pripraviť ľahko a rýchlo, dokonca sú aj zdravé.

 

Zoznam ingrediencií:

  • 1 šálka celozrnnej múky
  • ½ šálky chia semienok
  • 1,5 čajovej lyžičky ochutenej soli
  • 1 čajová lyžička morskej soli
  • ½ šálky vody

 

Príprava:

Rúru na pečenie zohrejte na 200°C.

Múku, chia semienka a morskú soľ zmiešajte v miske, následne pridajte vodu. Keď je cesto dôkladne spracované, rozvaľkajte ho na tenký plát a vykrajovačom na drobné pečivo, alebo nožom, vytvarujte formy chipsov. Preložte ich na plech a posypte ochutenou soľou. Vzhľadom na to, že pripravujete chipsy, nemali by byť jednotlivé kúsky príliš veľké. Rozvaľkané cesto tiež môžete piecť v celosti a po vychladnutí jednoducho rozlámať na kúsky. Povrch cesta posypte ochutenou soľou. Pečte v predhriatej rúre do chrumkava, približne 15 minút. Hotové a vychladnuté chipsy skladujte v hermeticky uzavretej nádobe, alebo opätovne utesniteľnom sáčku. Pokiaľ dostanete chuť na syrovú verziu, pridajte do základného cesta ¼ šálky strúhaného syra čedar. Syrovú verziu je možné skladovať kratšiu dobu, maximálne 2 až 3 dni.