• Doprava zadarmo nad 40 €

Huba Reishi prírodný antioxidant

Huba Reishi prírodný antioxidant

Huba Reishi prírodný antioxidant 600 510 SuperGreens®

Huba Reishi prírodný antioxidant posilňujúci imunitu

Huba Reishi (ganoderma lucidum, reishi, ling zhi) je jedným z najúčinnejších antioxidantov nachádzajúcich sa v prírode. Nie je to náhoda, že v Ázii ju používajú na liečenie už dlhé tisícročia. V Číne ju nazývajú aj hubou nesmrteľnosti.

Hoci pochádza z Európy, v prvom rade ju používajú na účely liečenia na Ďalekom východe už takmer štyritisíc rokov a považujú ju za skutočný elixír života, nakoľko ju vo veľkom rozsahu aplikujú. Táto liečivá huba nachádzajúca sa na kmeňoch stromov, vejárovitého tvaru má v surovom stave nepríjemnú chuť, preto na liečebné kúry sa radšej odporúča jej odvar alebo výťažok.

Silný antioxidant posilňujúci imunitu

Lesklokôrovka obyčajná je jedným z najúčinnejších prírodných antioxidantov, v nej obsiahnuté polysacharidy (napr. Beta-glukan) prispievajú správnemu fungovaniu imunitného systému. Jej konzumáciou môžeme zneutralizovať nádorové ochorenia, problémy s cievnym systémom, zápaly a voľné radikály spôsobujúce predčasné starnutie buniek a tvorenie vrások. Jej antioxidačné zložky sa zúčastňujú v likvidácii vírusov a iných škodlivých mikroorganizmov. Vďaka spomínaným vlastnostiam huba Reishi nám môže byť nápomocná pri zmiernení príznakov chrípky nakoľko sa môže aplikovať aj na vykašliavanie. Je vynikajúci proti astme, urýchli liečbu zápalov v tele aj na pokožke.

Pomocník detoxikácie

Vďaka adenozínu obsiahnutého v hube Reishi, táto huba riedi krvné lipidy, kým germánium zvyšuje schopnosť krvi vstrebávať kyslík, čo napomáha čisteniu krvi. Nakoľko huba Reishi disponuje diuretickými vlastnosťami, respektíve čistí a posilňuje pečeň a reguluje trávenie, tým pádom zlepšuje detoxikáciu organizmu.

Chráni srdce a cievny systém

Okrem toho, že huba Reishi znižuje krvný tlak, množstvo krvných lipidov a cholesterolu, jej zložky posilňujú srdce, zabraňujú zlepeniu krvných doštičiek, čistia cievy od usadenín. Vďaka týmto vlastnostiam huba Reishi sa dá dobre použiť na prevenciu srdcovocievnych ochorení respektíve na zastavenie už vzniknutých príznakov.

Ďalšie blahodarné vlastnosti

Ak pravidelne konzumujeme hubu Reishi, presvedčíme sa o jej ukľudňujúcich účinkoch, ktoré sú v prvom rade vyvolané jej polysacharidmi. Jej ďalšie vlastnosti zmierňujú alergické reakcie vyvolané antigénmi, stimuluje funkciu pankreasu a nadobličiek, a pomáha pri udržaní rovnováhy hormónov. Stupňuje tvorbu inzulínu a tým pádom prispieva liečbe cukrovky. Huba Reishi vynikajúco energetizuje, uvoľňuje stres, odstraňuje pocit únavy. Znižuje riziko vytvorenia sa Alzheimerovej choroby a úspešne sa aplikuje pri doplnkovej liečbe hepatitídy vďaka svojmu účinku na ochranu pečene. Uvoľňuje hladké svaly, preto môže byť nesmierne nápomocnou pri mŕtvici.

Huba Reishi pre vonkajšie použitie

Jej odvar zmierňuje príznaky poštipnutia hmyzom, ďalej zmierňuje svrbenie, opuch a začervenanie. Urýchľuje liečenie povrchových kožných zranení a zápalov kože, respektíve zmierňuje krvácanie rán. Jej pravidelné používanie omladzuje a skrášľuje pokožku.

Huba proti rakovine

V Ázii používajú výťažok huby Reishi proti väčšine typov rakoviny, z rôzneho pohľadu prispieva úspechu a prevencii tvorbe nádorov. Stupňuje aktivitu imunitných buniek, a jej antioxidanty úspešne bojujú proti voľným radikálom spôsobujúcim rakovinu. K jej protirakovinovému účinku prispieva, že huba Reishi udržuje rovnováhu látkovej výmeny a podporuje syntézu kyseliny nukleovej. Je mimoriadne účinná v liečbe rakoviny prsníka, prostaty, pečene, čreva a pľúc, čo ešte viac zlepšuje vitamín C.

Vedlajšie účinky

Pravidelná konzumácia huby Reishi (jej odvaru a /alebo výťažku) nemá preukázateľné alebo na zdravie škodlivé účinky. Môže sa avšak stať že spočiatku budeme pociťovať mierne tráviace poruchy, respektíve krátkodobý závrat alebo bolesti kostí a svalov. Pomocou vitamínu C sa môžeme rýchlo zbaviť týchto príznakov.

Huba Reishi sa nachádza vo výrobku Green Icon® nachádzajúci sa v superpotravinových výživových doplnkoch, respektíve vo výrobku prémiovej kvality Fachet nachádzajúci sa vo výťažkoch liečivých húb.

Odborná literatúra:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92757/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmedhealth/PMH0046740/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23468988
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22593926
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14756912
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16351502