• Doprava zadarmo nad 40 €

kolagén v zime

Kolagén v zime – Ako na zdravú pokožku v tomto období

Kolagén v zime – Ako na zdravú pokožku v tomto období

Kolagén v zime – Ako na zdravú pokožku v tomto období 1024 577 SuperGreens®

Zima môže byť krásne ročné obdobie. Môže to však byť aj obdobie, ktoré spôsobuje zmätok na koži ženy (i muža) a zanecháva ju matnú, suchú a svrbivú. Kolagén však môže zlepšiť zdravie, vzhľad a štruktúru vašej pokožky zvnútra.

V poslednej dobe je okolo kolagénu veľa humbuku, ale čo to vlastne je? Kolagén je proteín, ktorý sa prirodzene nachádza v tele. Je základnou súčasťou štruktúry ciev, tráviaceho traktu, kostí, šliach, chrupaviek, svalov, kĺbov, vlasov, nechtov a pokožky. Kolagén sa nachádza aj v zuboch a spojivovom tkanive ďasien a čeľuste.

Kým sa dostanete na vek dvadsať rokov, Vaše telo začne produkovať čoraz menej kolagénu. S pribúdajúcim vekom sa začínajú vytvárať jemné linky a vrásky, vlasy a nechty sa stávajú krehkejšími a v kĺboch sa dostavujú bolesti – to všetko je neoddeliteľnou súčasťou procesu starnutia. Dobrou správou je, že užívanie doplnku hydrolyzovaného kolagénu pomôže tento proces spomaliť.

Zaradiť ho do svojho jedálnička je veľmi jednoduché. Vmiešajte do čaju alebo kávy, smoothie alebo jogurtu a pridajte do polievok, prívarkov a omáčok. Pretože je tepelne stabilný, môžete ho použiť aj pri pečení.

PREČO ZIMA JE TAKÁ NEPRÍJEMNÁ KU POKOŽKE

Nie je to len Vaša predstavivosť; zima je pre Vašu pokožku skutočne ťažšia. Tu je dôvod:

  • Horúce nápoje môžu pokožku vysušiť. Ak sa v zime obrátite viac na kávu alebo čaj s kofeínom, môže dôjsť k suchšej pokožke kvôli ich jemným účinkom na diurézu.
  • Zimný studený vzduch a nízka vlhkosť vysušujú pokožku. Zimný vzduch môže intenzívne vysušovať pokožku, nechty a vlasy. Môže to výrazne ovplyvniť množstvo vlhkosti, ktoré zadržiavajú.
  • Vnútorné teplo tiež vysušuje pokožku. Keď je vonku zima, môžete zamieriť dnu. Ohrievače, radiátory, klimatizácia, horúci vzduch a ďalšie zdroje tepla znižujú vlhkosť vzduchu.
  • Zahrievanie v horúcej sprche môže pokožku vysušiť. Verte či neverte, horúca voda pokožku vysušuje viac ako vlažná voda.
  • Zimné a jarné vetry. Vietor je najsilnejší v zime a na jar. Vietor vysušuje pokožku.
  • Môže kolagén skutočne pomôcť zlepšiť zimnú pokožku proti všetkým týmto výzvam?

Výhody kolagénu alebo prečo užívať kolagén v zime

Kolagén má výhody, ktoré môže ponúkať po celý rok. Tu je niekoľko spôsobov, ako Vás v zime podporuje:

Podporuje zdravie pokožky
  •  Kolagén je nevyhnutný pre udržanie Vášho najväčšieho orgánu, Vašej pokožky, silnej a pružnej, a navyše pomáha pri hydratácii a pomáha opravovať rany a strie. Niektoré štúdie zistili, že používanie hydrolyzátu kolagénu po dobu asi dvoch mesiacov pomáha zlepšovať pružnosť a vlhkosť pokožky a tiež znižuje transepidermálnu stratu vody (suchosť) a drsnosť pokožky. Okrem boja proti suchej a podráždenej pokožke túto zimu môže kolagénový proteín pomôcť Vašim nechtom, vlasom a zubom rásť a zostať silnými.
Pomáha Vám zostať aktívny
  •  Kolagén môžete považovať za „lepidlo“, ktoré pomáha držať telo pohromade, pretože je dôležité pre udržanie chrupavky a prevenciu stuhnutosti kĺbov alebo šliach, opuchu, nestability a bolesti. Bez ohľadu na to, či sa v tomto ročnom období vyberiete do interiéru, aby ste sa trochu rozhýbali, alebo sa odvážne ochladíte vonku, kolagén Vám môže pomôcť pri regenerácii cvičenia a raste svalov. Glycín a arginín, dve z najdôležitejších aminokyselín nachádzajúcich sa v kolagéne, hrajú úlohu pri vytváraní a oprave svalového tkaniva, pri hojení zranení, úbytku tkaniva, pri zrýchľovaní metabolizmu a pri správnom raste a vývoji. Kolagén môže dokonca pomôcť v boji proti nepríjemným symptómom artritídy a zlepšiť funkčnosť pri každodenných činnostiach.
Podporuje zdravie a imunitu čriev
  • Kolagén sa vo Vašom tráviacom systéme používa na tvorbu a opravu spojivových tkanív, pričom ochranná výstelka gastrointestinálneho traktu je silná. Zlé zdravie čriev, okrem iného charakterizované zmenami mikrobioty a črevnej priepustnosti, môže naštartovať zápalové reakcie, ktoré postihujú celé telo. Pretože aminokyseliny v kolagéne budujú tkanivá, ktoré lemujú hrubé črevo a GI trakt, kolagén môže pomôcť liečiť alebo predchádzať gastrointestinálnym poruchám a súvisiacim problémom – ako je malabsorpcia živín, autoimunita, ekzém, únava, mozgová hmla (chronický únavový syndróm) a ďalšie. Vzhľadom na to, že ste v zime náchylnejší na choroby, ako je prechladnutie a chrípka, najmä ak je Váš imunitný systém už oslabený, kolagén môže byť cenný pre zaistenie správneho vstrebávania živín z Vašej stravy a udržania zápalu pod kontrolou.

Keď sa blíži zima a teploty začínajú klesať, je načase pouvažovať nad vylepšením svojej kozmetickej rutiny kolagénom-kolagén v zime. Nedostatok vlhkosti v chladnejších mesiacoch znamená, že pokožka môže túžiť po vlhkosti, čo vedie k jej vysušeniu, popraskaniu a popraskaniu. Aktuálne riešenia(krémy, séra a mastičky) môžu pokryť škody, ale kolagénové doplnky Vám môžu pomôcť bojovať zvnútra von.

Ľahké ako I, II, III

Kolagén je v tele všadeprítomný a je kľúčovou súčasťou štruktúry pokožky. Rôzne typy kolagénu – označené rímskymi číslicami – vykonávajú jedinečné úlohy, preto je užitočné vedieť, čo hľadať v doplnku.

Kolagén typu I, ktorý sa nachádza v kostiach a koži, je najhojnejší a bežne sa používa vo vedeckom výskume. Kolagén typu II je prítomný v chrupavke a môže byť nápomocný pri zmierňovaní symptómov artritídy. Kolagén typu III sa objavuje v koži, svaloch a stenách čriev – často sa kombinuje s typom I v doplnkoch, ktoré pomáhajú udržiavať zdravé kosti, svaly a pokožku.

Vitamín C je silným antioxidantom a je tiež nevyhnutnou súčasťou syntézy kolagénu. Navyše by ste sa mali čo najviac vyhýbať cukru, pretože cukor poškodzuje kolagén. Pokiaľ ide o ďalšie doplnky, ktoré by ste mohli chcieť užívať, zinok a selén sú tiež dobrými doplnkami pre Vašu pokožku, vlasy a nechty.

Pokračujte v čítaní, aby ste sa dozvedeli viac o tom, ako môžu kolagénové doplnky pomôcť udržať zdravú a mladistvú pokožku bez ohľadu na ročné obdobie.

  1. Bojujte proti suchu

Zimná pokožka je náchylná k vysušovaniu, ale kolagénové doplnky môžu udržať pokožku jemnú a pružnú bez ohľadu na počasie. V štúdii na zdravých ženách s viditeľnými známkami starnutia denné dopĺňanie kolagénu počas 12 týždňov dramaticky zlepšilo vzhľad pokožky účastníčok, zmenšilo viditeľné linky a vrásky a prekonalo suchosť a odlupovanie.

  1. Zastavte vrásky

Ukázalo sa, že kolagénové doplnky pomáhajú v boji proti vráskam a ovisnutej koži . Vedci zistili, že ženy, ktoré užili dennú dávku 2,5 gramu hydrolyzovaného kolagénu, zaznamenali pôsobivý 20 -percentný pokles vzhľadu vrások už po ôsmich týždňoch.

  1. Úľava pre lámavé nechty

Syndróm lámavých nechtov – nechty, ktoré sú drsné, rozstrapkané a lúpajúce sa . Nedávna štúdia odhalila, že denná perorálna suplementácia kolagénovými peptidmi môže zvýšiť rast nechtov a znížiť frekvenciu lámania nechtov. Ako bonus, drvivá väčšina (88 percent!) Účastníkov pokračovala v zlepšovaní svojich nechtov až štyri týždne po období liečby.

  1. Udržte si vlhkosť pokožky

Chladnejšie teploty môžu viesť k suchej a nerovnomernej pokožke. Kolagénové doplnky môžu pomôcť udržať vlhkosť a udržať pokožku pevnú a hladkú. Pilotná štúdia z roku 2017 zistila, že denný orálny príjem kolagénového doplnku zlepšuje pružnosť pokožky o 12 percent a účastníci štúdie uviedli spokojnosť s jemnosťou a hydratáciou pokožky tváre na konci 50-dňového liečebného obdobia.

  1. Osvedčené výsledky

Tí z nás, ktorí bojujú so známkami starnutia, chcú viac než len kozmetické úpravy a kolagénové doplnky ponúkajú nádej na riešenie, ktoré je viac než hlboké. Nová štúdia potvrdila účinnosť kolagénových doplnkov a odhalila, že orálna suplementácia nielenže zvyšuje hladinu kolagénových peptidov v krvi, ale že sa tieto peptidy dostávajú aj do pokožky. Vedci dospeli k záveru, že „. . . funkčné peptidy sa môžu prenášať na pokožku výživovými doplnkami kolagénu. “

Zhrnutie -VÝHODY KOLAGÉNU V ZIME

  • Zlepšuje hydratáciu a pružnosť pokožky, vyhladzuje jemné linky.
  • Zvyšuje stav vlasov, nechtov a zubov a podporuje zdravý rast.
  • Pomáha pri hojení akné a jaziev.
  • Posilňuje kĺby, zmierňuje bolesti a symptómy artritídy.
  • Skracuje dobu zotavenia po zranení a podporuje hojenie.

Podporuje a opravuje tráviaci trakt, aby telo mohlo absorbovať všetky živiny a vitamíny vo Vašej strave. Vďaka tomu je Váš imunitný systém dostatočne silný na to, aby bojoval s infekciami, ako je nádcha a chrípka.

V zime potrebuje Vaša pokožka všetku pomoc, ktorú môže dostať. A väčšina zaneprázdnených mamičiek nemá čas na týždenné ošetrenia tváre a kozmetičky. Mať dostatok kolagénu v tele a Vaša pleť sa Vám poďakuje. Vďaka tomu, že do svojej rutiny zaradíte iba 8-12 gramov kolagénu denne, môžete výrazne zlepšiť svoju pokožku a posilniť imunitné, kardiovaskulárne a tráviace zdravie. Zdravá zimná pokožka je vzdialená len jednu lyžičku!

Okrem toho, že do svojej rutiny pridávate kolagénové doplnky a potraviny, je múdre podniknúť aj kroky, ktorými sa budete držať kolagénu, ktorý Vaše telo už tvorí. Tu sú návyky, ktorým by ste sa mali vyhýbať, aby ste zachovali prirodzený kolagén svojho tela. Všetky nižšie uvedené skutočnosti môžu prispieť k zníženiu hladiny kolagénu.

  • Nadmerné cvičenie/zapojenie sa do dlhodobých opakujúcich sa pohybov
  • Jesť diétu s vysokým obsahom cukru
  • Fajčenie
  • Vylúčenie potravín, ktoré poskytujú potrebný kolagén a bielkoviny
  • Vysoké množstvo slnečného žiarenia
Zdroje:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25342893/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23949208/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22956862/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28786550/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28429999/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24401291/

https://www.infobloom.com/what-are-the-different-collagen-types.htm#didyouknowout

  • Hydrolyzovaný hovädzí kolagén v prášku 10000 mg

  • Hydrolyzovaný rybí kolagén 10000 mg

  • Hair Skin Nails vitamin

    Vitamín s kolagénom pre vlasy, pokožku a nechty