Prípravok Superum C obsahuje 6 druhov rastlinných prírodných zložiek. Acerola, tiež známa ako barbadoská čerešňa, je divoko rastúca rastlina, ktorá je mimoriadne bohatá na prírodný vitamín C. Okrem toho disponuje významným obsahom draslíka, horčíka, vitamínov A a B. Doplnenie vitamínu C prostredníctvom aceroly môže pomôcť predchádzať infekciám, zápalom, ako aj k zmierneniu únavy a vyčerpania. Cennou aktívnou zložkou šípky je kyselina askorbová, vďaka ktorej je možné zlepšiť ochranu a odolnosť voči ochoreniam. Antokyanín, extrahovaný z brusnice čučoriedkovej, je antioxidačný flavonoid, ktorý chráni cievy pred oxidáciou, a tým znižuje pravdepodobnosť vzniku aterosklerózy (vápenatenia ciev). Polyfenoly, ktoré obsahuje aj zelený čaj, sú také antioxidanty, ktoré môžu prispievať k zníženiu vysokého krvného tlaku a predchádzať vzniku kardiovaskulárnych ochorení. Podľa niektorých vedeckých pozorovaní sa vitamín C podávaný súbežne s rutínom, javil účinnejší ako vitamín C podávaný samostatne. Bioflavonoidy zabraňujú oxidácii vitamínu C a podporujú jeho absorpciu v tele.
Užívanie Superum C z prírodných zložiek môže prispieť k redukcii alergických reakcií, k zníženiu hladiny cukru a cholesterolu v krvi, podieľa sa na detoxikácii organizmu a zabraňuje vstrebávaniu ťažkých kovov. Okrem toho môže poskytnúť účinnú podporu výkonnosti imunitného systému, ako aj ochranu pred patogénmi a voľnými radikálmi. Vitamín C vďaka svojim antioxidačným vlastnostiam zohráva úlohu v syntéze kolagénu, preto je nevyhnutný pre zdravie pokožky. Kyselina askorbová, prijímaná prostredníctvom jedla, alebo aplikovaná lokálne, má zase priaznivý účinok na kožné bunky.
Zistite viac o účinkoch prírodného vitamínu C!
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18160753
Zloženie:
1 tabletka Superum C obsahuje nasledovné účinné látky:
Vitamín C (Kyselina L-askorbová): 483 mg
Citrusové bioflavonoidy 60%: 100 mg
Extrakt z ovocia acerola 17% (vitamín C 17 mg): 100 mg
Rutín: 50 mg
Extrakt zo zeleného čaju 50% polyfenolov: 50 mg
Prášok zo šípok: 25 mg
Extrakt z brusnice čučoriedkovej 25% antokyány: 25 mg
Mangán: 1 mg
Meď: 0,5 mg
Ostatné zložky: Mikrokryštalická celulóza, Kyselina stearová, Hydroxy-propyl-metyl-celulóza, Talk (mastenec),Uhličitan vápenatý, Koloidný oxid kremičitý, Palmový olej, Meď chlorofylín.
Použitie:
Pre dospelých sa odporúča 2×1 tabletka vitamínu (1000 mg vitamínu C), ráno a večer počas jedla.
Skladovanie: Skladujte na suchom mieste, v uzavretej krabici, mimo dosahu detí.
Ako sa dostanem k prírodnému vitamínu C?
Najlepším zdrojom sú citrusové plody, ako sú napríklad pomaranče, kivi, citróny, guajava, grapefruit. Čo sa zeleniny týka, brokolica, karfiol, ružičkový kel a paprika sú tiež bohatými prírodnými zdrojmi vitamínu C. Ďalším ovocím bohatým na vitamín C je aj papája, melón a jahody.
Je kyselina askorbová skutočne vitamín C?
Ide o jeden a ten istý, teda vitamín C je to isté ako kyselina askorbová. Kyselina askorbová je frakcionovaný kryštalický izolát vitamínu C. Je to molekula, ktorú je možné extrahovať z ovocia, alebo šípok, ale je možné ju vyrobiť aj synteticky. Je to organická zlúčenina, ktorá je rozpustná vo vode, organizmus ju nedokáže vyprodukovať a neustále sa vylučuje.
Ktoré jedlo obsahuje najviac vitamínu C?
Medzi zeleninu s najvyšším obsahom vitamínu C môžeme zaradiť nasledovné: brokolica, ružičkový kel, karfiol, zelená a červená paprika, špenát, kapusta, petržlen a iná listová zelenina.
Aké sú príznaky nedostatku vitamínu C?
Medzi príznaky nedostatku vitamínu C patrí krvácanie z ďasien, zápal šliach, resp. krvné podliatiny, ktoré sú dôsledkom oslabených cievnych stien. Môže tiež spôsobiť artritídu, zlé hojenie rán, únavu a bolesti hlavy.
Ako pôsobí vitamín C na pokožku?
Vitamín C vďaka svojim antioxidačným vlastnostiam zohráva úlohu v syntéze kolagénu, preto je nevyhnutný pre zdravie pokožky. Kyselina askorbová prijatá prostredníctvom jedla, resp. aplikovaná priamo na pokožku, má priaznivý účinok na kožné bunky.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.